Βιταμίνες για αδυνάτισμα

Η απώλεια βάρους έχει γίνει πολύ δύσκολη επειδή με το είδος της διατροφής που διατίθεται σήμερα, το σώμα δεν τροφοδοτείται με την απαιτούμενη δοσολογία των βασικών βιταμινών και μετάλλων. Υπάρχουν ορισμένες βιταμίνες που χρειάζονται στο σώμα για να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Όταν ληφθούν στη σωστή ποσότητα, μπορούν να προωθήσουν την απώλεια βάρους και τη γενική ευημερία.

Οι βιταμίνες για την απώλεια βάρους βρίσκονται συχνά στο φαγητό που τρώτε, ιδιαίτερα στις υγιεινές τροφές. Αλλά αν πιστεύετε ότι το σώμα σας δεν παίρνει αρκετές από τις βασικές βιταμίνες για την απώλειας βάρους, τότε υπάρχουν συμπληρώματα, καθώς μπορείτε να τα πάρετε σε σκόνη, κάψουλα ή ενέσιμη μορφή.
Η έλλειψη θρεπτικών χημικών στοιχείων μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στο βάρος σας, οπότε είναι σημαντικό να έχετε κατανοήσει τις απαραίτητες βιταμίνες που απαιτούνται στο σώμα σας. Μερικές από τις βασικές βιταμίνες για την απώλεια βάρους περιλαμβάνουν τα ακόλουθα.

Ένα από τα δημοφιλή προϊόντα αδυνατίσματος στην Ελλάδα είναι το σπρέι W-loss – αποτελεσματική και οικονομική λύση για να επανέλθετε σε φόρμα!

Βιταμίνη Α

Η βιταμίνη Α είναι λιποδιαλυτική και είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση των ορμονών του θυρεοειδούς. Η έλλειψη αυτής της βιταμίνης μπορεί να μειώσει το ρυθμό του μεταβολισμού, εμποδίζοντας σας να χάσετε το υπερβολικό βάρος.
Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη της βιταμίνης Α είναι μεταξύ 700 και 900 μικρογραμμάρια. Τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες που είναι καλές πηγές αυτής της βιταμίνης για την απώλεια βάρους είναι ο σολομός, τα αυγά, τα βερίκοκα, το μάνγκο, το σπανάκι και τα καρότα.

Βιταμίνη D

Στον κατάλογο των βιταμινών για την απώλεια βάρους, η βιταμίνη D είναι μία κορυφαία βιταμίνη, επειδή όταν παρέχεται στις σωστές ποσότητες, δεν βοηθά μόνο στην απώλεια βάρους, αλλά επίσης επιβραδύνει τη γήρανση και μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος.
Η βιταμίνη D παράγεται στο σώμα όταν το σώμα εκτίθεται στο ηλιακό φως. Είναι μια φυσική και σημαντική διαδικασία, επειδή δεν υπάρχουν πολλά τρόφιμα που να παρέχουν αυτή τη βασική βιταμίνη. Ορισμένες άλλες πηγές βιταμίνης D είναι τα λιπαρά ψάρια, τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

B Complex Group

Οι βιταμίνες για την απώλεια βάρους που ανήκουν στην ομάδα Β Complex περιλαμβάνουν τις βιταμίνες Β-1, Β-2 και Β-5. Αυτές οι βιταμίνες για την απώλεια βάρους παίζουν διαφορετικούς ρόλους και είναι υπεύθυνες για συγκεκριμένες λειτουργίες και διαδικασίες στο σώμα. Η βιταμίνη Β-1 η οποία είναι επίσης γνωστή ως θειαμίνη διασπά τα λίπη και τους υδατάνθρακες.
Η βιταμίνη Β-2 ή η ριβοφλαβίνη μεταφέρουν κυτταρική ενέργεια που επιταχύνει το μεταβολισμό. Η βιταμίνη Β-5 διασπά τα λιπαρά οξέα και μειώνει τη χοληστερόλη στο σώμα. Μερικές από τις καλές πηγές αυτών των βιταμινών απώλειας βάρους είναι τα φασόλια, το ρύζι, το φύτρο σιταριού, το πίτουρο, τα πλήρη γεύματα, τα αμύγδαλα, το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα μανιτάρια.

Μάθετε περισσότερα για το πώς να αδυνατίσετε ενώ πίνετε νερό

Ιχθυέλαιο

Το ιχθυέλαιο, το οποίο είναι επίσης γνωστό ως ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία, εκ των οποίων η απώλεια βάρους. Υγιεινή διαχείριση του βάρους είναι δυνατή με την πρόσληψη ιχθυελαίου επειδή επιταχύνει το μεταβολισμό, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, προστατεύει τον εγκέφαλο και τα νευρικά κύτταρα και επίσης βοηθά το σώμα να απαλλαγεί από τη χοληστερόλη και το διατροφικό λίπος.

Σίδηρος

Το ανθρώπινο σώμα είναι σε θέση να δημιουργήσει ενέργεια από θρεπτικά συστατικά, χάρη στην παρουσία σιδήρου. Ο σίδηρος είναι υπεύθυνος για τη μεταφορά οξυγόνου στα κύτταρα του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των μυών. Η έλλειψη σιδήρου μπορεί να οδηγήσει σε αναιμία που μπορεί να προκαλέσει αδυναμία, κόπωση και μείωση της σωματικής αντοχής.
Ωστόσο, υπάρχουν πολλά τρόφιμα που είναι πλούσια σε σίδηρο και μπορούν να βοηθήσουν το σώμα να ανακτήσει τα αποθέματα σιδήρου. Αυτά είναι τα φασόλια, το σπανάκι, τα οστρακοειδή και τα άπαχα κρέατα.

Εκτός από τις προαναφερθείσες βιταμίνες για την απώλεια βάρους, υπάρχουν και άλλες βιταμίνες που μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεφορτωθείτε τα επιπλέον κιλά. Ωστόσο, προτού ξεκινήσετε το ταξίδι σας για την απώλεια βάρους, είναι καλή ιδέα να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Ο γιατρός σας θα μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ποιες βιταμίνες πρέπει να συμπεριλάβετε περισσότερο στη διατροφή σας.
Στην περίπτωση των συμπληρωμάτων, φροντίστε να ελέγξετε τις ετικέτες, επειδή οι βιταμίνες απώλειας βάρους τείνουν να χάνουν την ισχύ τους με το χρόνο.

Μάθετε τα πιο αποτελεσματικά βότανα για αδυνάτισμα

 

Leave a Reply