Χάστε βάρος πίνοντας νερό

Η υπερβολική ποσότητα νερού που συγκρατείται στο σώμα είναι γνωστή ως βάρος νερού. Υπάρχουν φορές που το σώμα διατηρεί περισσότερο νερό από το απαιτούμενο και οδηγεί σε μια κατάσταση γνωστή ως οίδημα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η κατακράτηση νερού είναι αποτέλεσμα χρόνιας φλεγμονής. Άλλες συνήθεις αιτίες είναι οι κακές συνήθειες ύπνου, η κακή διατροφή, ή υποκείμενη ιατρική κατάσταση.

Σε μερικούς ανθρώπους, η κατακράτηση νερού είναι μια προσωρινή κατάσταση που προκαλείται μετά από κατανάλωση τροφής ή κατανάλωσης. Οι γυναίκες το δοκιμάζουν συχνά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή της εμμήνου ρύσεως. Το βάρος του νερού δεν αποτελεί σοβαρό πρόβλημα, εκτός εάν σχετίζεται με υποκείμενη ιατρική κατάσταση. Αλλά το πρόβλημα με το βάρος του νερού είναι ότι μπορεί να κάνει ένα άτομο να αισθάνεται οκνηρός, υποτονικός, φουσκωμένος και μπορεί επίσης να επηρεάσει την εμφάνισή του.

Η απώλεια βάρους του νερού έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών συζητήσεων στο παρελθόν. Πολλές τεχνικές και ιδέες έχουν έρθει όλα αυτά τα χρόνια για το πώς κάποιος μπορεί να χάσει το βάρος του νερού.

Μειώστε την πρόσληψη νατρίου

Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων νατρίου σε καθημερινή βάση προκαλεί κατακράτηση νερού. Εκτός από τη λήψη αλατιού στη διατροφή σας, υπάρχουν και άλλες κρυφές πηγές νατρίου, συμπεριλαμβανομένων κονσερβοποιημένα τρόφιμα, δημητριακά και ψωμί. Ορισμένα κοινά αναψυκτικά περιέχουν επίσης μεγάλες ποσότητες νατρίου.
Για να χάσετε το βάρος του νερού, θα πρέπει να περιορίσετε την πρόσληψη νατρίου στα 2400ml την ημέρα. Εάν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, τότε θα πρέπει να προσπαθήσετε να καταναλώσετε όχι περισσότερο από το μισό από αυτό που χρειάζεται ένα φυσιολογικό σώμα.

Πιείτε άφθονο νερό

Περισσότερο από το 60% του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από νερό. Το νερό είναι απαραίτητο γιατί είναι υπεύθυνο για σχεδόν κάθε διαδικασία που λαμβάνει χώρα στο σώμα, καθώς και όλες τις σωματικές λειτουργίες. Αυτή η μορφή απώλειας βάρους υγρών είναι εξαιρετικά αποτελεσματική επειδή υποστηρίζει φυσική απώλεια βάρους και επίσης προωθεί την συνολική υγεία και ευεξία.
Πίνοντας νερό είναι το πιο εύκολο πράγμα που ο καθένας μπορεί να κάνει για να χάσει το βάρος του νερού. Όταν πίνετε νερό, το σώμα σας είναι σε θέση να αποβάλλει τις τοξίνες που συγκρατά το νερό στο σώμα. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι σε θέση να επιτύχουν την απώλεια βάρους του νερού, επειδή δεν καταναλώνουν επαρκείς ποσότητες νερού. Μάλιστα πολλές φορές, πηγαίνουν σε μια κατάσταση αφυδάτωσης που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη κατακράτηση νερού στο σώμα. Με την κατανάλωση άφθονου νερού, θα επιτρέψετε στο σώμα σας να αποκαταστήσει την ισορροπία των υγρών.

Μάθετε τις καλύτερες βιταμίνες για αδυνάτισμα

Τακτική άσκηση

Ένας άλλος αποτελεσματικός τρόπος για να χάσετε το βάρος του νερού είναι η άσκηση σε τακτική βάση. Οι αερόβιες ασκήσεις και οι cardio (κάρδιο) ασκήσεις είναι καλό για την υγεία της καρδιάς και την ενίσχυση της ομαλής απώλειας βάρους.
Η τακτική άσκηση σας αναγκάζει να ιδρώνετε και από την εφίδρωση είστε σε θέση να απαλλαγείτε από την περίσσεια υγρών του σώματός σας. Η άσκηση τονώνει επίσης το δέρμα και μειώνει το πρήξιμο στο δέρμα.

Πάρτε έναν καλό ύπνο

Η έλλειψη ύπνου είναι ένας από τους κύριους λόγους για την κατακράτηση νερού στο σώμα. Ένας αριθμός μελετών έχει επιβεβαιώσει ότι τουλάχιστον 6 ώρες ύπνου είναι απαραίτητες για το σώμα για να διατηρησεί την καλή κατάσταση των επιπέδων ενυδάτωσης. Η κατακράτηση νερού μπορεί επίσης να μειωθεί με τον ύπνο.
Αυτοί οι άνθρωποι που δεν κοιμούνται καλά τη νύχτα, θα πρέπει να έχουν ως στόχο να κοιμούνται για τουλάχιστον 6 ή 7 ώρες την ημέρα. Για έναν πιο ξεκούραστο ύπνο, θα πρέπει να αποφεύγετε να τρώτε αμέσως πριν ξαπλώσετε στο κρεβάτι ή να συγκεντρώνεστε πάρα πολύ ώρα στα τηλέφωνα και τα tablet (τάμπλετ) όταν είστε ήδη στο κρεβάτι. Οι άνθρωποι που κοιμούνται για 7 με 9 ώρες την ημέρα δεν αγωνίζονται πολύ με την απώλεια βάρους νερού.

Αν ψάχνετε για ένα προϊόν που χρησιμοποιεί μόνο φυσικά συστατικά για αδυνάτισμα δείτε τις κριτικές W-loss

Αποφύγετε το φαστ φούντ

Το φαστ φούντ έρχεται σε πολλές διαφορετικές μορφές. Εκτός από τα συνηθισμένα σνακ τα οποία καταναλώνετε βλέποντας τηλεόραση, καταναλώνοντας επεξεργασμένα ή κονσερβοποιημένα τρόφιμα είναι επίσης επιβλαβή για την υγεία, επειδή περιέχουν σημαντικές ποσότητες νατρίου.
Αντί να επιλέγετε μεταποιημένα ή κονσερβοποιημένα τρόφιμα, θα πρέπει να επιλέξετε κανονικό γεύμα. Οι υγιεινές εναλλακτικές λύσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε το βάρος του νερού και επίσης να αποτρέψετε την αύξηση του βάρους σας μακροπρόθεσμα.

 

Leave a Reply